Popülerliği günden güne artan Twitter'ı nasıl kullanmanız gerektiğini biliyor musunuz?
Twitter, yazmaktan ziyade bir şeyler okutmak demek. Yani bir anlamda, yazdıklarınızı kaç kişi takip ediyorsa o oranda Twitter'lısınız. Dolayısıyla twitter'da popüler olmak, takipçilerin (followers) sayısını artırmak tweetçilerin tek derdi haline geldi. Aşağıda buna dair birkaç ipucu veriyoruz ancak tweet bağımlısı olmamanız için uyarılarımızı da okumadan geçmeyin...
Önce Takip Edin
Hesabınızı açtıktan sonra önce arkadaşlarınızı sonra da popüler isimleri takip listenize ekleyin. Listenizi geniş tutun. Ne kadar çok kişiyi takip ederseniz tweet dağarcığınız o kadar genişler.Takipçisi Çok Olanlara 'Retweet'lik Mesajlar Atın
Takipçisi çok olan popüler kişilere, yazdıkları ya da gündemdeki konuyla ilgili 'retweet' yapabilecekleri usta işi mesajlar atın. Bu popüler kişi sizin yazdığınız mesajı kendi listesine yollarsa binlerce kişiye reklamınızı yapmış olursunuz.Yazacağınız Tweet'leri 'Akıllı' Seçin
Unutmayın, 'tweet' sizin o anki duygu ve düşüncelerinizdir. Bir olay hakkında söylemek istediklerinizdir. 'Şu an otobüsteyim', 'trafik tıkandı', 'canım sıkılıyor' gibi basit cümleler yerine, aynı durumları ifade edebilecek daha ilginç söz öbekleri kullanmaya çalışın.Edebi Alıntılar Her Zaman Işe Yarar
Dillere pelesenk olan, internette her köşe başında karşınıza çıkan 'özlü sözler' yerine, okuduğunuz son kitaptan ya da ünlü bir şairden yapacağınız alıntı, sizi bir adım öne çıkaracaktır. Ama olayı abartıp kitabın tamamını ya da şiiri Twitter'a yazmaya kalkmayın.Tweet Attığınız Saatlere Dikkat Edin
Sabah çok erken saatlerde ya da gecenin bir yarısı attığınız mesajların okunması ve paylaşılması ihtimali düşecektir. Bu sebeple gün boyu belli aralıklarla tweet yazmanızda fayda var.Gündemi Takip Edin
Tweet gündemini iyi takip edin ve varsa cevaplarınızı zamanında yazın. Sabah paylaşılan bir tweet'e öğleden sonra cevap yazmak anlamlı olmayacaktır. Unutmayın, zamanında katılmadığınız bir tweet akışı sizi komik duruma düşürebilir.E-Posta Imzanıza Ekleyin
Twitter hesabınızı e-postanızda yer alan telefon ve adres bilgilerine ekleyin.Temel Twitter Sözlüğü
- Tweet: 140 karakterle sınırlı, yazdığınız mesaj ya da mesajlar.
- Following: Sizin takip ettiğiniz Twitter kullanıcıları.
- Followers: Sizi takip eden kişiler ve hesaplar.
- @: Kullanıcı adının başına geldiğinde o kullanıcıya direkt tweet atmaya yarar. e-posta işareti ile karıştırılmamalı.
- #: Belirli bir konudaki tweetlerin paylaşılması için kullanılan işaret.
PROFESYONEL BİR TWİTTER DENEYİMİ İÇİN GEREKLİ 7 ŞART
Twitter’ı sadece aileniz ve arkadaşlarınızla bağlantı kurmak için kullanıyorsanız, o halde sorun yok. Ancak amacınız biraz daha profesyonelse, o halde aşağıdaki adımları izlemeniz Twitter’ı işinizde verimli şekilde kullanmanıza yardımcı olacaktır.
1. Özelleştirilmiş bir duvar kağıdı edinin
Sadece sizde bulunan bir duvar kağıdı bulun, ya da kendiniz tasarlayın. Twitter’ın varsayılan arkaplanı milyonlarca insan tarafından kullanılıyor. Farkedilmek için farklı olmak gerekir. Twitter hesabınız için özelleştirilmiş duvar kağıdı tasarlamanıza yardımcı olacak birçok web sitesi bulunuyor. Ve işin güzel tarafı bu sitelerin çoğu bedava hizmet veriyor. Twitterbackgrounds.com ya da Twitbacks.com gibi sitelere bir göz atmanızda fayda var.
2. Size ait bir profil fotoğrafı kullanın
Twitter hesabınızla birlikte küçük bir fotoğraf kullanmanıza izin veriyor. Bu profil fotoğrafının size ait olan bir fotoğraf olmasını tavsiye ederiz. Bu fotoğraf illâ ki vesikalık olacak diye bir kural yok, size ait olsun yeter. Kendinize ait fotoğraf kullanmanız insanlara sizin gerçek bir kişi olduğunuz mesajını verir. Bu insancıl yaklaşım Twitter’da paylaştıklarınıza daha fazla güvenilirlik ve değer katar.
3. Telefon numaranızı paylaşın
Telefon sapıkları korkusunu bırakın, artık böyle kişileri tespit etmek çok kolay. Bu nedenle Twitter profilinizde telefon numaranıza da yer verin. Bu sayede Twitter hesabınızı gören insanlar bir sorunları ya da soruları olduğunda size rahatlıkla ulaşabileceklerdir.(Tabi bunun risklerini de aklınızdan çıkarmayın)
Twitter telefon numarasını paylaşmaya izin vermiyor diye bize karşı çıkabilirsiniz. Bunun da yolu var. Telefon numaranızı kullandığınız duvarkağıdına ekleyin.
4. E-posta adresinize yer verin
Aynen telefon numaranızı verdiğiniz gibi e-posta adresinizi de verin. Ancak e-posta adresini yazıyla yazmak spam tehlikesi doğurabilir. Bu nedenle e-posta adresinizi duvarkağıdına iliştirebilirsiniz. Ya da ikinci bir e-posta hesabı daha oluşturun ve bunu sadece Twitter hesabınız için kullanın. Bu konuda Gmail’i seçebilirsiniz. Bu e-posta servisi spam konusunda oldukça başarılı.
5. Tweet’lerinizde profesyonelce davranın
İnsanlar sizi belli bir sebep için takibe alır. Bu mağazanızdaki yeni bir ürün olsun, ya da sunduğunuz herhangi bir hizmet hakkında yenilik olsun, insanlar söylediklerinizi dinleyecektir. Bu ciddiyeti bıraktığınız an ziyaretçilerinizi de kaybetmeye başlarsınız.
Bu nedenle tweet’lemeden önce kendinize sorun: “İnsanlar beni neden izliyorlar? Bu tweet’te duymak istedikleri birşeyler mi veriyorum?”. Eğer bu sorunun cevabı hayırsa ya da kendinizden emin değilseniz, o halde aklınızdaki tweet’i eklemeyin.
6. Düzenli bir şekilde tweet’leyin, ancak çizgiyi aşmayın
Eğer Twitter’da bulunma amacınız profesyonelce ise, o halde günde 2-3 tweet normal sayılır. Ancak bu sayı fazlalaştığında, sizi takip edenlerin sayfalarında gördüğü son 20 tweet size aitse, o halde ortada bir problem var demektir. Takipçilerinizin sayısı azalmaya başlayabilir.
7. Sadece ilginizi çeken insanları takip edin
Takipçi edinmenin popüler bir yolu bir yığın insanı takibe alıp onların da sizi takip etmesini beklemektir. Böylelikle 3 bin küsur takipçi edinebilir ve siz de 3 bin küsur kişiyi takip edebilirsiniz. Bu yaklaşım profesyonel değil. Sizin 3 bin kişiyi takip ettiğinizi gören insanlar sizin 3 bin kişinin yazdıklarını aynı anda takip edemeyeceğinizi bilirler, bu da size karşı bir güvensizlik doğurabilir.
Öte yandan, yüzlerce takipçiye sahip olup da sadece birkaç insanı takibe almak insalara daha etkileyici gelecektir. Bu insanları sizi izlemenin değer olduğunu düşündürtecektir.
0 yorum:
Yorum Gönder